Påskeæg med nougatknas

april 13, 2014 at 08:44

Påskeæg med nougatknas

Nougatknas

Påskeæg med nougatknas

Påskeæg med nougatknas

Påskeæg med nougatknas

Nu er det næsten påske og derfor synes det oplagt at forkæle sine nærmeste (eller bare sig selv) med nogle fine hjemmelavede påskeæg. Inden jeg rejste til New York havde den mindste og jeg en lang påskeægsproduktionssession. Vi stod samlet set i køkkenet i næsten fire timer, men efterfølgende var vi de stolte producenter af en hulens masse påskeæg i hele fire forskellige varianter. Udover denne variant med nougatknas, lavede vi også påskeæg med citronlikør ligesom sidste år, fordi det var så gode, og en slags med lakrids og en med hindbær, som jeg deler i løbet af næste uge.

 

Påskeæg med nougatknas:

18 stk. 

 

300 g marcipan

100 g nougat

50 g brændte mandler*

200 g mørk chokolade

*Brændte mandler: 100 g smuttede mandler, 1 del sukker og 1 del vand (Giver 100 g)

 

  • Start med at lave de brændte mandler, hvis du ikke har købt dem færdiglavet.
  • Tag de smuttede mandler og kom dem på en pande med sukker og vand.
  • Rør jævnligt, mens sukkerlagen koger op.
  • På et tidspunkt “smuldrer” sukkerlagen, her rører du konstant i mandlerne indtil sukkeret sidder fast, og de er brune og karameliserede.
  • Hæld de brændte mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
  • Hak de brændte mandler halvgroft og bland dem med nougaten. Hold lidt tilbage til pynt.
  • Tril 18 små nougatkugler.
  • Placer dine nougatkugler på en tallerken og stil dem i fryseren i ca. 20-30 min.
  • Skær marcipanen i 18 stykker og og tryk dem let flade.
  • Placer den afkølede nougatkugle i midten af marcipanen og fold dem omkring, så det ligner et påskeæg.
  • Smelt din chokolade i et vandbad eller i en chokoladesmelter og overtræk æggene.
  • Pynt med hakkede brændte mandler.

 

English: It’s almost Easter, so it seems like a good excuse to treat the people closet to you (or just yourself) with some pretty homemade Easter eggs. Before I went to New York, the youngest and I had a long Easter eggs-production-session. We stood in the kitchen for almost four hours, but afterwards we were the proud producers of a whole bunch of Easter eggs in four different kinds. Beside this kind with nougat crunch, we also made Easter eggs with limoncello like last year, since they were so good, and a variant with liquorice and one with raspberry, which I’ll share some time during next week. 

Påskeæg med nougatknas

Påskeæg med nougatknas

Påskeæg med nougatknas