Cupcakes med søde kirsebær og syrlig citron

februar 16, 2014 at 07:00

Cupcakes med kirsebær

 Cupcakes med kirsebær

Søndag er for mig at se den perfekte bagedag. Der er masser af tid til at søge efter inspiration (jeg bruger oftest Pinterest eller diverse madblogs), købe ind og så ellers lege i køkkenet. Selvom drengen er en ivrig aftager af mine bagværker, faktisk droppede han helt at spise aftensmad den anden aften og valgte i stedet at spise syv cupcakes(!), så har jeg en tendens til at bage alt alt for meget. Denne gang kom det mine (snart forhenværende) kolleger til gode, da jeg trodsede regnvejr og praktik, og stablede tre rugbrødsforme med cupcakes viklet ind sølvpapir og plastikposer på bagagebæreret og cyklede afsted mod Østerbro. Jeg må seriøst snart få anskaffet mig en af de her smarte cupcakes-holdere.

 

Cupcakes med kirsebær

ca. 12 stk.

 

120 g hvedemel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
1/2 tsk salt
40 g smør, stuetemperatur
1,2 dl mælk
1 æg
Kornene fra 1 stang vanilje
12 dessert kirsebær

 

Topping

100 g flormelis
25 g usaltet smør, stuetemperatur
125 g mascarpone
2 pasteuriserede æggehvider
Skallen fra en økologisk citron
1 spsk saft fra en citron

 

Evt. frysetørret hindbær

 

  • Forvarm ovnen på 170 grader.
  • Rør mel, sukker, bagepulver, salt og smør sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen.
  • Tilsæt halvdelen af mælken under omrøring.
  • Pisk ægget i en anden skål sammen med vanilje og den resterende mælk.
  • Hæld æggeblandingen op i melblandingen og pisk indtil dejen er ensartet.
  • Fyld 2/3 af cupcakeformene med dej.
  • Læg et kirsebær på hver cupcake. Du behøver ikke trykke kirsebærret ned i dejen, da det synker under bagningen.
  • Bag kagerne i ca. 20-25 min. til de er fine og gyldne.
  • Lad kagerne køle helt af, inden du kommer toppingen på.
  • Mens kagerne køler af, pisk mascarpone, siet formelis og smør til blandingen er ensartet. Pas på med at overpiske.
  • Tilsæt citronskal og -saft og smag til.
  • Pisk æggehviderne lyse og luftige, og vend forsigtig med resten.
  • Hvis toppingen er blevet lidt for flydende, så sæt den på køl.
  • Dekorer dine cupcakes med en sprøjtepose og drys evt. med frysetørret hindbær.

 

English: To me Sunday is the perfect day for baking. There’s lots of time to search for inspiration (I use Pinterest or various food blogs), go grocery shopping and then play around in the kitchen. Even though the boy eagerly gobbles up my baked goods, in fact he skipped dinner all together the other night and instead ate seven cupcakes(!), I still have a tendency to bake way way too much. This time to the benefit of my (soon to be former) colleagues, when I defied massive showers and practicalities, and stacked three baking tins with cupcakes wrapped in tin foil and plastic bags on the bike rack and biked towards Østerbro. I seriously need to get my hands on one of these clever cupcakes boxes

Cupcakes med kirsebær

Cupcakes med kirsebær

Cupcakes med kirsebær