Sunde retter til dagen derpå

december 30, 2013 at 10:26

Squashpasta og kødsauce

Kødsauce med squash eller rigtig frisk pasta

Fuldkornspizzaer

Fuldkornspizza

Pastaret

Pastaret med broccoli, champion, kylling og bacon

Pitabrødssandwiches

Pitabrødsandwiches

Morgenmadspizza

Morgenmadspizza

 

Jeg hader at vågne op med tømmermænd til et køleskab, der kun indeholder et halvt glas oliven og en flaske ketchup. Derfor er jeg, som jeg er blevet ældre, begyndt at planlægge min tømmermændsmad. Jeg orker ikke at starte året med at fylde min krop med det rene junk, men omvendt skal min 1. januar-mad bestemt også være lækkert og smage godt til en hel dag på sofaen. Derfor har jeg samlet nogle bud på lækker og nem tømmermændsmad til dagen derpå. Bonus er selvfølgelig, at retterne er langt sundere end langt de fleste take-away muligheder, så du slipper for at starte 2014 med dårlig samvittighed.

 

Da jeg boede sammen med min gamle roommate, Rina, havde vi en tradition med at lave hjemmelavede burgere d. 1. januar, og den tradition har jeg ført videre med til drengen og mine nytårstraditioner. Jeg synes nemlig ikke de burgere man kan bestille som take-away er særlig fristende: En kedelig bolle, en overstegt bøf og alt for meget mayo. Faktisk synes jeg, at de bliver de langt bedre, hvis man laver dem selv. Herhjemme er bacon, et spejlæg og guacamole er et must!

 

I år introducerede jeg også morgenmadspizzaen, og den var sådan et hit, at den bestemt også skal laves igen. Jeg laver pizzadejen dagen før, og så tager det ikke lang tid at bikse verdens bedste tømmermændsmorgenmad sammen. Hvis vi ikke kan spise den hele til morgenmad, er kold pizza fantastisk til at holde os kørerende indtil vi skal have hjemmelavede burgere.

 

English: I hate waking up felling hungover with a refrigerator that only contains half a glass of olives and a bottle of ketchup. That’s why, as I’ve gotten older, I’ve started planning my hangover food. I refuse to start a new year filling myself with junk, but on the other hand, I definitely want my January 1 food to be indulgent and tasty for an entire day on the couch. That’s why I’ve put together some ideas for delicious and easy hangover food for the day after. The bonus is of course that the dishes are a lot healthier than most take-away options, so you don’t have to start 2014 feeling guilty. 

 

When I lived together with my old roommate, Rina, we had a tradition of making homemade burgers on January 1, and that tradition I’ve brought with me to the boy and mine New Year’s traditions. I don’t think the burgers you can order as take-away are tempting at all: A boring bun, a overcooked patty and way too much mayo. Actually I think the ones you make yourself are so much better. At our house bacon, a fried egg and guacamole are a must!

 

This year I also introduced the breakfast pizza, and it was such a hit that I’ll have to make it again. I make the pizza dough the day before, and then it doesn’t take long for put together the world’s best hangover breakfast. If we can’t eat it all for breakfast, cold pizza is amazing to keep us going until it’s time for our homemade burgers.