Rugbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater

december 27, 2013 at 16:07

Rugbrødshapsere

Rugbrødshapsere

Rugsbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater

Rugsbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater

Rugsbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater

Rugsbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater

Oven på flere dage med fed, tung julemad kan det være virkelig tiltrængt med et sundt afbræk. Jeg elsker de her sprøde rugbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater, som den mindste og jeg kalder sunde mini-pizzaer. De er vildt nemme at lave og fungerer fantastisk som del af et tapasbord, en lille pre-dinner snack eller til den lille sult på en grå og kedelig eftermiddag.

 

Rugsbrødshapsere med hytteost, basilikum og soltørrede tomater:

12 stk.

 

6 skiver rugbrød, gerne halvgammel og kedeligt

175 g hytteost

50 g soltørrede tomater

En håndfuld frisk basilikum, hakket

Salt og peber

Et fed hvidløg

Rød pesto (Jeg bruger den fra Løgismose)

 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær rugbrødsskiverne i halve – diagonalt.
  • Gnid dem med et fed hvidløg og pensel dem med olivenolie og lidt salt.
  • Placer rugbrødsskiverne på en rist og bag dem på 200 grader i ca. 10 min.
  • Imens blander du hytteost med hakkede soltørrede tomater og frisk basilikum i en lille skål.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tag rugbrødsskiverne ud af ovnen og smør rød pesto på.
  • Herefter kommer du hytteost blandingen på.
  • Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min.
  • Server dem som en lille forret eller en eftermiddagssnack.

 

English: After several days with fatty and heavy Christmas food it can be much needed with a healthy snack break. I love these crispy rye bread bits with cottage cheese, basil and sun tried tomatoes, which the youngest and I call healthy mini pizzas. They are so easy to make and work great as part of a tapas table, a little pre-dinner snack or as a little snack on a grey and boring afternoon.