Mini-Thanksgiving Dinner

november 24, 2013 at 20:08

 Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

Thanksgiving dinner

På torsdag er det Thanksgiving og jeg har flere år gerne ville lave en rigtig Thanksgiving middag. Jeg er en sucker for næsten alting amerikansk og generelt for enhver anledning til at lave ekstra meget lækker mad og hygge med gode venner. Så da drengen og jeg skulle have besøg af min gamle veninde fra CBS, Stephanie, og sin søde kæreste, var jeg hurtig til at foreslå at middagen skulle være Thanksgiving inspireret. Men med en proppet kalender med fuldtidsarbejde, blog, besøg fra New York og træning syntes det pludselig lidt uoverskueligt. Så i en forsøg på ikke at stresse mig selv helt ihjel, valgte jeg at sadle lidt om og planlægge en lidt enklere menu end en hel kalkun, cornbread, sweet potatos, stuffing og jeg skal komme efter dig.

 

Menuen endte således med at bestå af et kalkunbryst svøbt i bacon, masser af forskellige rodfrugter, cranberry sauce, brun sauce og grønkålssalat med æble, gulerod, figne og granatæble. Det måtte godt blive en årlig tradition hjemme hos os.

 

Mini-Thanksgiving middag

6 personer

 

Kalkun:

Et kalkunbryst (ca . 900 g)

1 pakke bacon

2-3 spsk karry

1-2 spsk citron-timian

1-2 spsk basilikum

Salt og peber

2 dl vand og en bouillonterning

 

Rodfrugter:

2 rødbeder

4 gulerødder

2 store pastinakker

4 store kartofler

1/2 knoldsellerier

1/2 stort græskar el. 1 hokkaido-græskar

4 spsk honning

3 spsk olivenolie

2 spsk citron-timian

Salt og peber

1 dl vand

 

Brun sauce:

Væsken fra fadet med kalkun

2 flasker creme fine madlavningsfløde 15%

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk citronsaft

Lidt kulør

 

Cranberry sauce:

250 g tranebær, friske

Saften og skallen fra en økologisk appelsin

5-6 spsk sukker

1-2 tsk kanel

 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Lav evt. grønkålssalaten på forhånd. (Find opskriften her).
  • Start med at skrald alle rodfrugterne og græskaret og skær dem i små mundrette stykker og kom dem i et ildfast fad.
  • Krydér med citron-timian, salt, peber og honning.
  • Hæld ca. en 1 dl vand ned til rodfrugts- og græskarstykkerne.
  • Prik herefter en masse huller i kalkunbrystet med en gaffel og gnid det godt ind i karry, citron-timian, basilikum, salt og peber.
  • Svøb kalkunbrystet i bacon og læg det i et ildfast fad.
  • Kom ca. 2 dl vand og en bouillonternen med i fadet.
  • Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 45 min. og steg kalkunen i ca. 50 min.
  • Kom tranebærene i en gryde sammen med saften og skallen fra en appelsin. Tilføj sukker og kanel.
  • Lad dem stå på medium varme til bærerne begynder at poppe.
  • Lad saften koge helt ind og smag til med sukker.
  • Når kalkunen er færdig, skal den trække i ca. 10 min. dækket godt til med sølvpapir.
  • Hæld væsken fra kalkunen op i en gryde, lad den koge ind i ca. 10 min. sammen med lidt hvidvinseddike og citronsaft. 
  • Tilføj madlavningsfløde og lad saucen koge op. Smag til med salt og peber. Tilføj kulør. 
  • Nyd måltidet med søde venner eller familie. Og husk at sige, hvad du er allermest taknemmelig for ;)

 

English: As I’m sure you know, it’s Thanksgiving on Thursday and for several year I’ve wanted to make a real Thanksgiving dinner. I’m a sucker for almost everything American and generally any occasion to make lots of delicious food and share it with good friends. So when the boy and I were having my old girlfriend from Copenhagen Business School, Stephanie, and her sweet boyfriend over for dinner, I was quick to suggest a Thanksgiving themed dinner. But with a packed calendar with full-time work, blog, visit from New York and training it suddenly seemed like an impossible task. So in an attempt to not stress myself completely out, I chose a different strategy and planned a simpler menu than a whole turkey, cornbread, sweet potatoes, stuffing and what not. 

 

The menu ended up consisting of a turkey breast wrapped in bacon, lots of different root vegestables, cranberry sauce, ‘brown’ sauce and a curly kale salad with apple, carrot, figs and pomegranate. It should become a yearly tradition at our house.