Friske forårsruller med peanutdip

oktober 20, 2013 at 09:33

Ingredienses for peatnut dip

Peanut dip in the making

Friske forårsruller

Grønsager

Friske forårsruller

Friske forårsruller

Friske forårsruller

Jeg er pjattet med en hver ret, der laver mig bestemme indholdet og som har et utal af kombinationsmuligheder, såsom pitabrød eller tortillas. Af uransagelige årsager havde jeg ikke før fornyligt givet mig i kast med at lave friske forårsruller. Faktisk skal drengen have æren, for det var ham, der ville lave det til sin fødselsdagsmiddag for familien. Jeg har allerede lavet dem et par gange siden, og jeg er sikker på, at det blive en klassisker i vores køkken. Det er en super lækker og let ret, særligt hvis man har lavet dippen på forhånd. Hvis man er mere til oksekød eller and, så kommer man bare det i, og hvis man har lidt forskellige grønsager i køleskabet, kan de snildt snittes fint og kommes i. Jeg forestiller mig, at kål ville være lækkert i – og sundt.

 

Friske forårsruller med peanutdip:

16 stk. 

16 stykker rispapir
300 g kyllingfilet
Salt og peber
1,5 dl hoisinsauce
ca. 100 g risinudler
1 stor mango

1 rød peber
3 mellemstore gulerødder
150 g sukkerærter
5-6 forårsløg

Evt. lidt frisk koriander

 

Peanutdip:

1 lille løg, fint hakket
1 hvidløg, fint hakket
2 spsk frisk ingefær, revet
1 stængel citrongræs
1 dl chunky peanutbutter
1 saften fra en lime
1 frisk rød chili, fint hakket
1 tsk brun farin

 

  • Start med at lave peanutsaucen, så den kan stå og trække smag.
  • Snit løg, hvidløg, ingefær og citrongræs meget (meget!) fint.
  • Svits det i olie på en pande. Pas på det ikke bliver brunt.
  • Tilsæt peanutbutter, limesaft, chili og brun farin, og varm dippen igennem.
  • Skær kyllingen i små stykker og steg den på en pande. Kryddér med salt og peber.
  • Hæld hoisinsaucen ud over og lad det ‘karamelisere’ kyllingens overflade.
  • Tilbered risnudlerne som anført på pakken. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
  • Skær mango, sukkerærter, rød peber og forårsløg i små stykker.
  • Skræld gulerødderne og fortsat herefter med at skrælde gulerødderne i lange tynde strimler.
  • Stil en stor, dyb skål med varmt vand, dyp rispapiret i vandet i ca. 10-15 sekunder.
  • Dub dem tørre med et rent viskestykke.
  • Læg rispapiret på tallerkenen, placer fyldet i midten. Drys evt. med lidt koriander.
  • Rul forårsrullerne ved at folde begge ender sammen i top og bund, herefter foldes en venstre side over og så ruller du rullen mod højre til den er helt lukket.
  • Spis rullerne med peanutsauce og evt. sur/sød sauce til.

 

English: I love any dish that allows me to decide what to use just what I feel like and have an indefinite number of combinations, like pita bread and tortillas. But for some reason it wasn’t until recently that I tried to make fresh spring rolls for the first time. Actually the boy should get the credit, because it was him who wanted to make them for his birthday dinner for the family. I’ve already made them at few times since, and I’m sure it’ll become a classic in our kitchen. It’s a super delicious and easy dish, especially if you’ve made the dip in advance. If you feel more like beef or duck, you can just use that and if you have some leftover vegestables in the refrigiator, then just cut them finely and put them in too. I can image that kale would be great in these as well as really healthy.