Chokolade-kokoskage med hindbærcreme

oktober 4, 2013 at 22:47

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Chokolade-kokoskage med hindbærskum

Denne kage skulle egentlig have været en chokoladekage med kokoscreme, inspireret af denne opskrift jeg fandt gennem Pinterest, men min kokoscreme drillede, så efter flere mislykkes forsøg improviserede jeg og lave en hindbær/flødeskum/mascarponecreme i stedet. Det fungerede bestemt også rigtig fint, selvom jeg var noget ærgerlig over den dumme kokoscreme. Men jeg har ikke givet op, jeg må give den et forsøg til snart. Indtil da er denne kage et rigtig fint bud på en syndig lagkage med kakaorige og svampede bunde kombineret med en syrlig og frisk hindbærcreme.

 

Chokolade-kokoskage med hindbærcreme:

60 g mørk chokolade, fint hakket

70 g usødet kakaopulver

1 spsk kaffe (Kan undlades)

180 ml kogende vand

240 ml kokosmælk (mindre end en dåse)

180 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1 tsk fint salt

85 g smør, smeltet

300 g sukker

2 æg, stuetemperatur

 

Hindbærcreme:

200 g hindbær, opkogt

4 spsk sukker

200 g mascapone

1/4 l piskefløde

3 tsk vaniljesukker

Revet skal fra en økologisk citron

Pynt evt. med friske hindbær

 

  • Forvarm din ovn til 175 grader.
  • Smør en springform på ca. 24 cm.
  • Kom hakket chokolade, kakaopulver og kaffe i en skål, der kan tåle varme.
  • Hæld kogende vand over og lad det hele smelte sammen i ca. 5 min. Rør engang i mellem.
  • Når blandingen er helt mixet sammen, tilføjes kokosmælken.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt. Rør grundigt.
  • Bland smeltet smør og sukker i ca. 3 min. i en tredje skål.
  • Tilføj æggene et ad gangen og rør grundigt.
  • Herefter tilføjes lidt af de tørre ingredienser og rør godt. Tilføj så lidt af de våde ingredienser og rør til det hele er blandet godt sammen. Gentag indtil der ikke er mere tilbage.
  • Hæld dejen over i en springform og bag i ca. 25-35 min. Tjek om dejen er færdig ved at stikke en nål i kagen.
  • Lad kagen køle i formen i ca. 10 min., opbevar herefter kagen i køleskabet til den er helt afkølet.
  • Når kagen er kølet af, brug et stykke sytråd til at halvere bunden i to lige store dele ved at skære gennem den med tråden.

 

Hindbærskum:

  • Kog hindbærene i en gryde sammen med lidt sukker, mos dem godt og lad det køle helt af. 
  • Bland mascarpone, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål.
  • Pisk flødeskum og den forsigtigt sammen med mascarone-blandingen.
  • Kom ca. halvdelen af hindbærcremen ind mellem de to kagebunde og fordel resten på toppen af kagen.
  • Pynt evt. med friske hindbær.

 

English: This cake was actually suppose to be a chocolate cake with coconut creme, inspired by this recipe I found through Pinterest, but I kept messing the coconut creme up, so after several failed attempts I improvised and made a raspberry/whipped creme/mascarpone creme instead. It definitely worked out well, even though I was disappointed over that stupid coconut creme. But I haven’t given up, I’ll have to give it a try again soon. Until then this cake is a good option if you’re looking for a sinful cake with rich cacao flavored and moist layers combined with a tart and fresh raspberry creme.