Fødselsdagsboller

september 16, 2013 at 18:02

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller er et must til enhver fødselsdag i min familie. Sunde er de ikke, tilgengæld smager de virkelig godt – og så nyder jeg dem i hvert fald ekstra meget de få gange om året de kommer på bordet. Jeg elsker den fine smag af kanel og kardemomme. Særligt når bollen stadig er lun og med lidt smør.

 

Fødselsdagsboller:

ca. 20 stk.

 

50 g økologisk gær
2 dl mælk
100 g smør
1 økologisk æg
50 g rørsukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme

3 tsk kanel
500 g hvedemel

 

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Lun mælken til den er fingervarm.
  • Herefter opløses gæren i mælken.
  • Tilsæt smør, sammenpisket æg, sukker, salt, kanel og kardemomme og rør det sammen.
  • Tilsæt melet og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve et lunt sted til dejen har dobbelt størrelse (ca. 30 min.).
  • Form dejen til ca. 20 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 30 min.).
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg eller lidt mælk.
  • Bag bollerne på 200 grader i ca. 10-15 min.
  • Lad bollerne køle lidt af på en bagerist og server dem lune.

 

English: Birthday rolls (read. it’s a very Danish thing) are a must for every birthday celebration in my family. They aren’t healthy, but they taste amazing – and I enjoy them a little extra since they are served only a few times a year. I love the fine taste of cinnamon and cardamom. Especially when the roll is still warm and with a little butter. You can find a similar recipe here. I just add cinnamon as well.