Cookies med Toms skildpadder

september 22, 2013 at 09:47

Cookies med Toms skildpadder

Toms skildpadder

Toms skildpadder

Cookies med Toms skildpadder

Cookies med Toms skildpadder

Jeg har flere gange eksperimenteret med Toms skildpadder i mine cookies og cupcakes, og selvom de har smagt godt alle gangene, var det først ved dette forsøg, at det skyldes mig at bage nogle runde fine cookie, der hverken smeltede sammen med på pladsen eller fik lidt for meget varme. Nu jeg endelig har de rette mål og bagetiden på plads, er det tid til at dele opskriften med jer, for hvis I kan lide Toms skildpadder, kan I også lige de her cookies. Da de kom på mit pseudo sønderjyske kagebord var det dem der allerhurtigst fik ben og gå på. Særligt den ældste, mellemste og mindste var pjattede med dem.

 

Cookies med Toms skildpadder:

ca. 14 store eller 30 små

 

225 g smør
150 g brun farin

150 g rørsukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
1 tsk. natron
1 tsk. salt
100 g mørk chokolade, hakket
4 stk Toms skildpadder, hakket (ca. 110 g)

 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker.
  • Pisk derefter æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, natron, vaniljesukker og salt i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen.
  • Bland forsigtigt chokoladestykker og de hakkede skildpadder i dejen.
  • Form dejen til kugler, ca. spiseskestørrelse, hvis de skal være ligeså store som amerikanske cookies og ca. en halv spiseske, hvis de skal være samme størrelse som mine på billederne.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir. Lav god afstand i mellem, da de flyder en del ud.
  • Bag dem i ca. 6 min., hvis de er på størrelse med mine. Hvis de er store som en amerikansk cookie, skal de have ca. 8-12 min. eller til de er svagt lysebrune i kanten, men stadig ser bløde i midten. Midten stivner, når de køler af.

 

English: I’ve several times before experimented with Toms skildpadder (a Danish chocolate turtle with caramel and rum filling) in my cookies and cupcakes, and even though they’ve tasted great every time, it wasn’t until this try, that I finally succeed in baking a batch of round pretty cookies that didn’t melt together in the oven or get slightly burnt. Now that I finally have the right measurements and baking time, it’s time to share the recipe with you, because if you like Toms skildpadder, you would like these cookies. When I served them along side a bunch of other cakes and cookies, these were the ones to disappear first. Especially my three brothers loved them.