Thai salat med risnudler og oksekød

august 3, 2013 at 12:13

 

Lige siden vi kom hjem fra Thailand har alt thaimad været høj på min ønskeseddel, når der skulle besluttes aftensmad. Nu hvor sommeren er over Danmark, er min lyst til varme karryretter dog faldet (i hvert fald lidt), og jeg synes tit, at jeg har lyst til lette retter med masser af friske grønsager. Så jeg besluttede mig derfor at lave en thai salat lidt a la spicy beef salad, men med risnudler og flere forskellig slags grønsager. Jeg kan godt afsløre, at det var et hit herhjemme, og der går nok ikke længe, inden den bliver lavet igen. Den er perfekt til aftensmad på altanen en varm sommeraften eller frokost på stranden. Bare husk at holde det helt koldt.

 

Thai salat med risnudler og oksekød:

4 personer 

 

500 g oksekød f.eks. t0 entrecôte bøffer eller et okselinderlår

125 g risnudler

150 g edamamebønner (fra frost, fås i Irma)

150 g sukkerærter

250 g agurk

10 cherry- eller blommetomater

150 g spidskål

 

Dressing

2 skarlotteløg

4 forårsløg

1 rød chili

1-2 fed hvidløg

4 spsk fish sauce

2 spsk sesamolie

1 spsk soja

1 tsk rørsukker

Saften fra en lime

 

Pynt

Et bundt koriander

 

  • Sæt vand over til risnudlerne og kog dem efter anvisningerne på pakken.
  • Lad efterfølgende risnudlerne køle helt af.
  • Steg kødet på høj varme på en pande med lidt olivenolie i ca. 2-3 min. på hver side.
  • Krydder med salt og peber.
  • Kom herefter kødet i et fad og ind i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.
  • Skær tomater, sukkerærter og agurk i mindre stykker. 
  • Kog lidt vand i en el-kedel og hæld det varme vand over edamamebønnerne i en skål.
  • Skyld med kold vand efter ca. 30 sek, så bønnerne ikke bliver ‘slappe’.
  • Snit spidskål på et mandolinjern eller snit det fint med en skarp kniv.
  • Snit chili, hvidløg, forårsløg og skarlotteløg fint og bland det i en lille skål med fish sauce, sesamolie, soja, limesaft og lidt sukker.
  • Skær kødet i tynde skiver og vend det med nudler og grønsager.
  • Hæld dressingen over og vend det hele godt sammen.
  • Pynt med masser af koriander.

 

English: Ever since we got back from Thailand, everything thai have been high on my most-wanted list, when it’s time to decide what’s for dinner. Now the summer is over Denmark, my craving for warm curry dishes has decreased (at least some), and I often find myself craving light dishes with lots of fresh vegetables. So I decided to make a thai salad a bit like a spicy beef salad, but with rice noodles and several different vegetables. I can reveal that it was a hit here at home and it probably won’t be long before it’ll be made again. It’s perfect for dinner on the balcony a warm summer evening or as lunch on the beach. Just remember to keep it cool.