Chokolade-banan cupcakes med hindbærtopping

august 20, 2013 at 21:04

Når det kommer til kage, er kombinationen af chokolade og banan er en af min yndlings. Og med hindbærtopping ovenpå bliver det endnu bedre. De her cupcakes er fantastiske – og jeg har efterhånden bagt dem rigtig mange gange, uden nogensinde at blive skuffet. Jeg elsker den svampede konsistens fra bananen og de store stykker chokolade med det lidt syrlige hindbær som fint modspil. De kan naturligvis også spises uden hindbærtoppingen, så er de også nemmere at opbevare og transportere, hvis man vil have dem med sig.

 

Chokolade-banan cupcakes med hindbærtopping:

10-12 stk.

 

125 g mørk chokolade

150 g smør

2 æg

125 g sukker

140 g hvedemel

2 spsk usødet kakaopulver

1 1/2 bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 modne bananer

 

Topping:

200 g mascarpone

175-200 g flormelis

10-15 stk. frosne hindbær

Krymmel

 

  • Smelt smøret ved svag varme, så det ikke bliver brændt og brunt.
  • Pisk æg og sukker med en el-pisker til det bliver let og luftigt. 
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  • Rør det smeltede smør sammen med æggemassen.
  • Sigt melblandingen og vend den i dejen.
  • Hak den mørke chokolade i små grove stykker.
  • Mos bananerne med en gaffel og rør bananer og chokoladestykkerne i dejen.
  • Placer papirsformene i en muffinform af metal og fyld dejen ca. 2/3 op.
  • Bag dine cupcakes i 18-20 min. ved 185 grader, og lad kagerne afkøle.

 

Topping

  • Kog ca. 10-15 stk. frosne hindbær til det bliver til en tyk grød.
  • Hæld alt væsken fra og lad ‘hindbærgrøden’ køle helt af.
  • Rør mascarpone i en skål og si flormelisen i. 
  • Rør lidt hindbærgrød (ca. 2 tsk) i mascarponen til den har den rette smag og konsistens.
  • Kom toppingen i en sprøjtepose og pynt dine cupcakes. Drys evt. med krymmel.

 

Husk at de skal opbevares i køleskabet, hvis du ikke spiser dem alle med det samme ;)

 

English: When it comes to cake, the combination of chocolate and banana is one of my favorites. And it only gets better with a raspberry topping. These cupcakes are incredible – and I’ve baked them quite a few times, without ever getting disappointed. I love the moist consistency from the banana and the large chocolate chunks with the slightly tart raspberry to balance it out. They can of course be served without the topping, then they are also easy to store and transport, if you want to bring them somewhere.