Helstegt citronkylling og couscoussalat

juli 9, 2013 at 11:50

For et par uger siden havde drengen og jeg et par venner på besøg til middag og cocktails. Pigerne stod for maden og desserten, mens drengene havde ansvaret for at lave cocktails. Fredag ved frokosttid vidste jeg stadig ikke, hvad jeg skulle lave, men heldigvis havde en sød kollega gode forslag, så jeg endte med en helstegt citronkylling og couscoussalat fyldt med forskellige lækre sprøde og knasende grønsager. Det var første gang jeg nogensinde havde givet mig i kast med en hel kylling, så var jeg meget stolt over resultatet. Kyllingen var hverken rå eller tør – og jeg overlevede at røre ved den.

 

Citronkylling:

ca. 4 personer

 

En hel kylling (ca. 1600 g)

600 g kartofler

1 rød chili

3 kinesiske hvidløg

2 små øko citroner

Lidt olie

Salt, peber og citrontimian

 

Couscoussalat:

4 dl fuldkornscouscous

4 dl vand

1 tsk olie

Lidt salt

1 dåse kidney bønner

3 små gulerødder

4 forårsløg

4 spsk soltørrede tomater

150 g sukkerærter

1 rød peber

1 stor håndfuld hakket persille og basilikum

God feta

Saften af 2 lime

 

Citronkylling: 

  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Skrald kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Snit chilien fint og skær de kinesiske hvidløg og øko citronerne i skiver.
  • Placer kyllingen i et ildfast fad, gnid den med olivenolie og kom chili, hvidløg og citron ind under skindet på kyllingen.
  • Drys godt med salt, peber og citrontimian.
  • Kom kartoflerstykkerne rundt om kyllingen og steg kyllingen i ca. en time i ovnen.
  • Efter ca. 30 min., kan du med fordel komme sølvpapir over kyllingen, så den ikke bliver for mørk.

 

Couscoussalat:

  • Vand, salt og olie bringes i kog.
  • Tag gryden af blusset, og tilsæt couscousen, mens du rører.
  • Kom låget på og lad blandingen stå ca. 5 min. Rør rundt og lad couscousen køle af.
  • Skær gulerødder, rød peber og sukkerærter i små, mundrette bidder.
  • Bland kidney bønner, gulerødder, sukkerærter, rød peber, soltørrede tomater, persille, basilikum og feta med den afkølede couscous.
  • Smag couscoussalaten til med salt, peber og limesaft.
  • Server citronkyllingen og couscoussalaten sammen med en omgang tzatziki og et koldt glas hvidvin.

 

Hvis der er noget kylling tilbage, skal resten af citronskiverne fjernes – ellers gør de kyllingen bitter.

 

English: A few weeks back, the boy and I had a few friends over for dinner and cocktails. The girls were in charge of dinner and dessert, while the boys were responsible for making the cocktails. Friday at lunch I still didn’t know what to make, but luckily a sweet co-worker had some good suggestions, so I ended up making a lemon chicken and couscous salad with lots of delicious crunchy and crisp vegetables. It was the first time I made a whole chicken, so I was very happy with the result. The chicken wasn’t raw or dry – and I survived touching it.