Massaman Curry

juni 4, 2013 at 15:44

I sidste uge var drengens forældre hjemme hos os til vores månedlige ‘familiemiddag’, hvor vi skiftes til at lave mad til hinanden. Altså det vil sige drengens mor og jeg ;) Jeg har ikke rigtig haft det store overskud i køkkenet på det sidste, men nu synes lysten endelig at være kommet tilbage. Så jeg lavede en omgang ‘Massaman curry’, som er en mildere thailandsk karryret med kartofler. Den er virkelig lækker og rund i smagen. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift – med et par små ændringer. Jeg kom for eksempel et par røde peberfrugter og en aubergine i, selvom det ikke er sådan, at retten serveres i Thailand, men det gør retten lidt sundere. Plus så slap jeg for at lave en salat ved siden af, som heller ikke rigtig passer til en karryret.

 

Massaman curry:

4 personer

 

700 g kyllingfilet

6 spsk massaman karry pasta (f.eks. Mae Ploy, fås hos asiatiske grønhandlere)

8 stk. kardemommefrø

3 kanelstanger

6 skarlotteløg

2 dåser kokosmælk

1,5 dl vand

1,5 spsk fish sauce

6 kartofler (Medium)

1 spsk tamarind paste

1 spsk rørsukker

Lidt olie

Evt. rød peber, gulerødder og aubergine

 

Tilbehør:

Jasminris

Basilikum

Peanuts

 

  • Skær kyllingen ud i mundrette bidder.
  • Mariner kyllingen i massaman karry pastaen.
  • Varm lidt olie på en gryde.
  • Knus kardemommefrøene i en morter eller med en flad kniv.
  • Når olien er varm rises kanelstængerne og de knuste kardemommefrø i 30 sekunder.
  • Pil og skær skarlotteløgene i kvarte stykker. Steg løgene til de er gyldne.
  • Skær kartoflerne og skær dem i tern.
  • Tilføj kyllingen og lad den stege på lavere varme i 3-5 minutter.
  • Tilføj kokosmælk, fish sauce, vand og kartofler.
  • Kog låg på og lad det simre i ca. 15-20 min.
  • Imens retten simre, sætter du jasminrisene over.
  • Hvis du vil have grønsager i, så skær dem og kom dem i de sidste 5 min., så de stadig har lidt bid.
  • Smag retten til.
  • Server med jasminris, hakket basilikum og drys med peanuts.

 

English: Last week we had the boy’s parents over for our monthly ‘family dinner’, where we take turn cooking for each other. The boy’s mom and me that is ;) I haven’t really had much energy to cook lately, but now it finally seems to be coming back. So I made Massaman curry, which is one of the milder Thai curry dishes with potatoes. It’s really delicious and has a nice round favor. I used this recipe as inspiration – with only a few tweaks. For instance I added a couple of red peppers and an eggplant, even though that’s not how it’s served in Thailand, but it makes the dish a little healthier. Plus I didn’t have to make a salad, which doesn’t really go with a curry dish anyway.