Kærlighedskage

April 7, 2013 at 12:42

Kærlighedskage

Kærlighedskage

Kærlighedskage

Kærlighedskage

Da jeg faldt over en kage kaldt ‘Kærlighedskage‘ var jeg solgt inden jeg overhovedet havde set hvad der skulle i den. Dagen efter havde drengen en dårlig dag, så jeg besluttede mig for at overraske ham med mini pølsehorn med salsa og en naturligvis en Kærlighedskage.

 

Selvom der ikke er sukker i kagen, så har den sødmen fra dadlerne og bananen, og kombinationen af kokos, kaffe og kakao er fantastisk! Jeg har kun kærlighed tilovers for denne kage :)

 

Kærlighedskage:

ca. 8-10 stykker 

 

10 bløde dadler uden sten
1 moden banan
3 æg
4 spsk kokosolie
1 dl stærk kaffe
2 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
50 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g mandelmel eller kokosmel
1 tsk salt

 

Pynt

Piskefløde

1/2 stang vanilje

Friske hindbær

 

  • Fjern eventuelle sten i dadlerne og skær dem ud i små stykker.
  • Tilsæt dadlerne og bananen og blend dem indtil de har konsistens som puré.
  • Hvis purén driller, prøv at tilsætte et æg.
  • Pisk æggene og tilsæt kokosolie og kaffe i en skål.
  • Bland dadel- og bananblandingen sammen med resten af indholdet i skålen og rør godt.
  • Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel og en knivspids salt og pisk det hele godt sammen.
  • Tip: Du kan lave mandelmel ved at blende hele mandler i blenderen.
  • Kom dejen i en springform med bagepapir (20 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  • Lad kage køle helt af, inden den tages ud af formen.
  • Dekorer den evt. med letpisket flødeskum blandet med vaniljekornene fra en halv vaniljestang og friske hindbær.