Tilbehør: Bagte gulerods- og squashstænger

marts 12, 2013 at 16:12

Gulerods- og squashstænger

Gulerods- og squashstænger

I sidste uge delte jeg opskriften på blomkålspizzaer, men hvad jeg ikke fik delt var opskriften på verdens nemmeste, men virkelig lækre, tilbehør: bagte gulerods- og squashstænger.

 

De fungerer fantastisk som sunde pomfritter til en hjemmelavet burger, en bøf og ja til blomkålspizzaerne. Herhjemme er de hurtigt blevet et hit, faktisk tror jeg, at vi skal have dem i aften til en omgang hjemmelavede burgere med fuldkornsboller ;)

 

Gulerod- og squashstænger:

2 personer

 

2 store gulerødder

1 stor squash

Allehånde, spidskommen, citron-timian, salt og peber

Lidt olivenolie

 

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Skrald gulerødderne.
  • Skær gulerødderne og squashen i lange stænger i cirka samme tykkelse.
  • Placer stængerne i et fad eller på en bageplade med bagepapir og kom lidt olivenolie (ca. en spiseskefuld) over grønsagerne.
  • Krydder med salt, peber, allehånde, spidskommen og citron-timian – eller andre krydderier efter eget valg :)
  • Bland det hele godt sammen, så olie og krydderier kommer på alle stængerne.
  • Bag stængerne i ovnen i ca. 20 min. eller indtil de er let gyldne.

 

English: Carrot and squash sticks baked in the oven with lots of different spices are the perfect side dish to go with a homemade burger, a steak or the cauliflower pizzas I shared the recipe for last week. In fact, I think I’m going to make some for tonight’s burgers with homemade whole grain buns ;)