Indisk karryret med kylling

marts 10, 2013 at 18:09

Indisk karry med kylling

Indisk karry med kylling

Indisk karry med kylling

Nu hvor vejrguderne er dumme og har givet os masser af blæst og endda en smule sne, synes det eneste rigtige er varme sig med en portion krydret karry. For nogle uger siden lavede drengen og jeg denne indiske karryret med kylling, efter James Prices opskrift, som jeg havde fundet her. Den var en stort hit og nu hvor det er blevet koldt igen, har jeg virkelig lyst til at gentage successen. Retten i sig selv har ikke nogle grønsager i sig (udover de flåede tomater, som vist ikke helt gælder), så vi kogte blomkål og blancerede broccoli, som fungerede godt sammen med resten af retten. Vi lavede en dobbelt portion og havde mad nok til fire dage. For mig er det noget af det bedste at komme hjem og vide, at jeg ikke skal tage stilling til indkøb eller madlavning.

 

Indisk karry med kylling:

4 personer

 

5 hele nelliker
2 laurbærblade
15-20 sorte peberkorn
2-3 hele kardemomme
3 spsk. neutral olie
3 mellemstore finthakkede rødløg
1 stor spsk. hakket hvidløg
1 stor spsk. hakket frisk ingefær
2-3 grønne chili (eller efter smag)
1 dåse flåede tomater
1/2 spsk. stødt kanel
1/2 spsk. chilipulver
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1/2 spsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
800 g kyllingefilet
4-5 dl vand
Salt
Evt. rørsukker
Frisk koriander

 

Server sammen med ris og evt. naanbrød, bromkål og broccoli.

 

  • Nelliker, laurbærblade, peberkorn og kardemomme sauteres et lille minuts tid i en pande med høj kant. Tilsæt herefter olien.
  • Tilsæt de hakkede løg, og lad dem stege med, til de falder sammen.
  • Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og finthakket grøn chili.
  • Mængden af chili kan justeres, hvis man gerne vil have en stærkere karry. Lad det hele stege roligt under omrøring, til løgene begynder at få lidt farve.
  • Tilsæt de flåede tomater, og lad blandingen koge forsigtigt, til al væden er forsvundet, og olien begynder at udskille sig.
  • Kom indholdet af panden i en blender, og blend massen til en jævn pasta.
  • Kom pastaen tilbage i panden og tilsæt kanel, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen, gurkemeje og garam masala.
  • Lad det hele stege igennem i nogle minutter.
  • Sæt risene over.
  • Tilsæt lidt vand, så pastaen bliver lidt mere flydende, og kom så kyllingen skåret i mundrette stykker i panden.
  • Vend rundt på det hele, til kyllingestykkerne får lidt overflade, og tilsæt så vand, til sovsen har den rette konsistens.
  • Smag til med salt og eventuelt en smule rørsukker. Læg låg på panden, og lad kyllingen simre, til den er mør.
  • Drys med hakket frisk koriander, og server med ris og naanbrød.

 

English: Since the weather gods have decided to give us strong winds and even some snow, the only right thing to do seems to warm yourself with a spicy curry. A few weeks back, the boy and I made an Indian curry dish with chicken. It turned out really well and now it’s cold again, I really feel like repeating the success. The dish itself doesn’t have any vegetables (beside canned tomatoes, which doesn’t really count), so we boiled some cauliflower and blanched some broccoli, which worked all with the rest of the dish. We made a double portion and have enough food for four days. To me one of the best things is to come home and know that I don’t have to think about grocery shopping or making dinner.