Blomkålspizzaer

marts 7, 2013 at 16:07

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza

I min evige søgen efter ny inspiration og opskrifter på Pinterest, faldt jeg forleden over denne opskrift på blomkålspizzaer, som jeg naturligvis måtte prøve. Til en forandring fulgte jeg opskriften mere eller mindre, men pga. målene har jeg også sat den ind til jer her. Man kan jo komme lige hvad man vil på selve pizzaerne, men jeg lavede den vegetariske version, som i den originale opskrift og den smagte dejligt. Drengen brokkede sig ikke en gang over der ikke var noget kød. Jeg servede dem sammen med gulerod- og squashstænger der var bagt i ovnen og resterne af grønkålssalaten.

 

Blomkålspizzaer:

8 individuelle pizzaer

 

Blomkålsbund:
2 økologiske æg
100 g revet ost
Et blomkålshoved
2 fed hvidløg
En stor håndfuld frisk hakket basilikum

 

Fyld
1 dåse flåede tomater
1,5 squash
1 løg

Evt. semi-dried tomater (fås på glas i Irma)

 

Basilikumsricotta

150 g ricotta

2 spsk basilikum

Salt og peber

 

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Placer et stykke bagepapir på en bradepande.
  • Skær blomkålshovedet i kvarte, skær stilken fra og riv det fint på et rivejern.
  • Bland det revede blomkålshoved med hakket basilikum, æg og revet ost.
  • Tilsæt presset hvidløg, samt salt og peber. Rør godt.
  • Del dejen i 8 lige store dele på bagepapiret. Kom evt. lidt olie på bagepapiret først.
  • Bag bundene i 12-15 min. på 220 grader.
  • Bland flåede tomater med tørret basilikum, oregano, salt og peber.
  • Snit squash og løg.
  • Bland ricotta, hakket basilikum sammen med salt og peber.
  • Når bundene er færdige tages de ud af ovnen, og tomatsaucen fordeles på.
  • Tilføj squash, løg og semi-tørrede tomater. Herefter små skefulde af basilikumricottaen.
  • Kom pizzaerne tilbage i ovnen i ca. 5-10 min. eller indtil ricottaen er smeltet.
  • Tilføj evt. lidt salt og peber og lidt frisk basilikum.

 

English: In my ever ending search for inspiration and recipes on Pinterest, I found this recipe for califlower pizzas, which a obviously had to try. You can use any kind of topping you like, but I made the vegetarian version like the original recipe and it tasted really good. The boy didn’t even complain that there wasn’t any meat. I served it with carrot and squash sticks baked in the oven and the leftover kale salat