Grønkålssalat med æble, gulerod og figne

februar 21, 2013 at 17:52

Grønkålssalat

Grønkålssalat

GrønkålssalatDet her er én af mine absolut yndlingssalater til de kolde vintermåneder. Grønkål er super sundt og virkelig sprødt og lækkert, og parret sammen med æbler, gulerod og granatæble bliver det kun endnu bedre. Jeg fik første gang salaten hos min farmor til en julefrokost for nogle år siden, og selvom jeg selv har lavet den en del siden da, vil nok altid minde mig om min søde farmor og hendes fantastiske mad.

 

Det gode ved denne salat er, at man nemt kan tilsætte nye ingredienser, så man undgår at blive træt af den. Denne gang tilsatte jeg granatæble, hvilket var en idé jeg har tyvstjålet fra min farmor, som havde gjort det til jul. Jeg har også fået variationer med ristede pinjekerner og fint skåret rød peberfrugt.

 

Grønkålssalat med æble, gulerod og figne:

4 personer

 

200 g ribbet grønkål (Fås i SuperBrugsen)

2-3 gulerødder

2 skalotteløg

8-10 tørrede figner

2 røde æbler

Evt. 1 granatæble

 

Dressing:

3 spsk koldpresset rapsolie

3 spsk æbleeddike

1 spsk rørsukker

 

Havsalt og friskkværnet peber

 

  • Fjern hele stokken, vask og afdryp grønkålen, snit den fint og kom den i en skål.
  • Man kan også købe ribbet grønkål, så du slipper for den del.
  • Snit skalotteløgene fint.
  • Skrald gulerødderne og skrald herefter resten af guleroden ned i salatskålen, så det bliver lange tynde strimler.
  • Fjern enden fra fignerne og skær dem i tynde skiver.
  • Skær æblerne i kvarte, befri dem fra deres æblehuse og og skær dem i små mundrette stykker.
  • Slå godt på granatæblet med en grydeske, skær det over og slå herefter kernerne ned i en skål. Saften kan også med fordel bruges til salaten.
  • Bland rapsolie, æbleeddike og rørsukker sammen til en dressing.
  • Vend dressingen i salaten.
  • Smag til med salt og peber.
  • Spis indenfor to dage, så holder den sin sprødhed.

 

English: This is one of me absolute favorite winter salads, which I got for the first time at a christmas luncheon at my grandmother’s a few years back. Every time I make it, it reminds me of her and her fantastic cooking.