Amerikanske pandekager med blåbær

januar 21, 2013 at 17:24

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

Forleden aften var jeg lækkersulten og havde lyst til at bage noget nemt, det blev til amerikanske pandekager med blåbær. De er supernemme at lave, smager godt og er relativt sunde i forhold til rigtig mange andre ting. Det afhænger selvfølgelig af hvor meget sirup eller flormelis man hælder ud over dem ;)

 

Jeg erstattede ca. 1/3 af melet med fuldkornsspeltmel for en lidt sundere variant, og jeg kunne ikke smage nogen forskel – og drengen bemærkede det slet ikke, så det kan man altså sagtens.

 

Nu lavede jeg dem til en aftensnack, men de gør sig også godt til brunch, hvor opskriften bør være nok til ca. 4-6 personer, når der også er masser af andre lækkerier. De kan sagtens laves dagen før, så skal de bare varmes op i ovnen eller mikrobølgeovnen inden de skal serveres.

 

Amerikanske pandekager med blåbær:

2-4 personer

 

4 dl kærnemælk

1 æg

250 g hvedemel (erstat evt. noget af hvedemelen med fuldkornshvedemel, fuldkornsspeltmel eller hvid hvede)

1 tsk natron

1/2 spsk sukker

½ tsk salt

2 tsk vaniljesukker

Skallen af en økologisk citron og lidt af saften

125 g friske blåbær

Smør til stegning

 

  • Pisk æg og kærnemælk sammen i en skål.
  • Bland herefter mel, natron, salt og vaniljesukker og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.
  • Tilsæt citronsaft, revet skal og blåbær.
  • Smelt en smule smør i en pande og tilsæt ca. 1/3 dl dej per pandekage.
  • Vend pandekagen når overfladen er fyldt med små huller. De skal cirka have ca. to minutter på hver side.

 

English: The other night I need something sweet and decided to make blueberry pancakes. They are super easy to make, tastes good and are relatively healthy compared to a lot of other things. It depends, of course, on the amount of syrup or powdered sugar you put on them ;)