Thai-inspireret wokret med and og nudler

November 15, 2012 at 16:06

 

Fredag aften havde drengen og jeg vores vennepar, Mads og Laura (vis bryllup vi var til sidste måned), forbi til middag, og eftersom det var Mortens aften dagen efter, var jeg meget opsat på at lave noget med and. Det blev til en thai-inspireret wokret med and og nudler.

 

Jeg havde aldrig lavet noget med and før, og det krævede da også, at jeg spurgte drengen til råds en del gange, men andebrysterne blev hverken brændte eller rå, faktisk præsterede jeg at opnå en fin sart lyserød farve, så jeg var meget stolt.

 

Thai-inspireret wokret med and og nudler: 

600 g. andebryst (Jeg købte 3 stk.)

 

Marinade:

3 spsk. soya

3 spsk. teriyaki

1 kinesisk hvidløg

1 rød chili

1 lime + skal

2-3 spsk. revet ingefær

2 spsk. honning

1 spsk. rapsolie

Salt og peber

 

Stegte nudler:

500 g. nudler

3 spsk. revet ingefær

1 kinesisk hvidløg

1/2 rød chili

4 forårsløg

2 store snackpebre

2 broccolihoveder

300 g. sukkerærter

1 dåse bambusskud (120 g.)

 

Tilbehør:

1 dl. sur/sød chilisauce

Hakket koriander

 

Skræl og riv ingefær, hak hvidløg og chili, og bland med soya, teriyaki, honning, rapsolie, limesaft og skal, samt salt og peber.

 

Gnid andebrysterne i marinaden, og lad dem ligge og trække i køleskabet i en time.

 

Vask og snit grønsagerne, så de er klar. Evt. blancher broccolihovederne.

 

Dyp andebrysterne tørre og steg dem på en pande med lidt olie, så skindet bliver lidt sprødt. Lad brysterne stege færdigt med skindet op ad på en rist i forvarmet ovn på 200 grader i 20 min. Placer et fad eller en staniolbakke under, så skyen samles til senere brug. Pensl et par gange undervejs med marinaden, så de bliver nærmest glaseret. Tag andebrysterne ud og lad dem trække under staniol i ca. 10 min. Bland skyen/andefedtet med marinaden.

 

Kog nudlerne i 4-5 min med lidt salt.

 

Svits revet ingefær, hvidløg og chili med lidt olie. Tilføj sukkerærterne først, da de skal have længst, og lad dem stege nogle minutter. Herefter tilføjes broccolien, bambusskud og den røde peberfrugt. Tilsæt marinaden og forårsløgene og sørg for at det hele bliver godt blandet sammen. Lad det hele simre lidt. Smag til med salt, peber og limesaft.

 

Server retten med sur/sød chilisauce og hakket koriander.

 

English: Friday night, the boy and I had our friends, Mads and Laura (whose wedding we celebrated last month), over for dinner, and because it was ‘Morten’s eve’ Saturday, I was very keen on making something with duck. That ended with a thai inspired wok dish with duck and noodles. 

 

I’ve never maked anything with duck before, and it did require me asking the boy for advice a few times, but the duck breasts didn’t burn or were raw, actually I managed to get them nice and light pink, so I was very proud.