Stærk thaisuppe med kylling

oktober 26, 2012 at 12:03

Da min søde veninde Anso var ovre til aftensmad i sidste uge, besluttede jeg mig for at lave en kæmpe omgang thaisuppe med kylling til os. Som vejret gradvis bliver koldere og koldere, er der ikke noget så skønt som en ordentlig portion stærk thaisuppe fyldt med grønsager til at holde sæsonens ondt i halsen og snue væk.

 

Opskriften er ret simpel, man skal bare have lidt tid til at snitte de mange grønsager.

 

Stærk thaisuppe med kylling:

400 g. kyllingfilet

1 spsk olie

2 fed kinesiske hvidløg

2 røde chilier

2-3 spsk ingefær

4 dåser kokosmælk (+ lidt vand)

3 røde peberfrugter

150 g. sukkerærter

3 mellemstore gulerødder

1 squash

100 g. champion

3-4 forårsløg

Koriander (Køb det hos den lokale grønthandler frem for i en potte i supermarkedet, så får du meget mere for pengene!)

3 lime

1 spsk. green curry paste (Kan undlades! Fås også hos den lokale grønthandler eller asiatisk butik).

salt og peber

 

Først hakkes chili og hvidløg og steges i en wok (eller en stor gryde) i lidt olie. Hold øje med hvidløgene, de må nemlig ikke blive brune, kun let gyldne.

Herefter steges kyllingen til den er gennemstegt. Tilsæt salt og peber.

Imens kyllingen steger, rives ingefæren og alle grønsagerne snittes. Snit gulerødderne lidt skråt og de røde pebre til lange strimler. Sukkerærterne skyldes kun.

 

Når kyllingen er færdig, tilføjes kokosmælk. Brug evt. lidt vand til at rense dåsen helt, og derved også tilføre retten lidt ekstra væde. Tilsæt en spiseskefuld green curry paste. Lad retten stå og simre. Tilføj grønsager ca. 10 min. inden servering for at sikre at de stadig har ‘bid’.

Hak forårsløg og koriander fint, og tilsæt retten sammen lidt limesaften og ingefær umiddelbart inden servering. Smag retten til med salt og peber.

Og så er der mad!

 

Den samlede opskrift:

Først hakkes chili og hvidløg og steges i en wok (eller en stor gryde) i lidt olie. Hold øje med hvidløgene, de må nemlig ikke blive brune, kun let gyldne.

 

Herefter steges kyllingen til den er gennemstegt. Tilsæt salt og peber.

 

Imens kyllingen steger, rives ingefæren og alle grønsagerne snittes. Snit gulerødderne lidt skråt og de røde pebre til lange strimler. Sukkerærterne skyldes kun.

 

Når kyllingen er færdig tilføjes kokosmælk. Brug evt. lidt vand til at rense dåsen helt, og derved også tilføre retten lidt ekstra væde. Tilsæt en spiseskefuld green curry paste. Lad retten stå og simre. Tilføj grønsager ca. 10 min. inden servering for at sikre at de stadig har ‘bid’.

 

Hak forårsløg og koriander fint, og tilsæt retten sammen lidt limesaften og ingefær umiddelbart inden servering. Smag retten til med salt og peber.

 

Server suppen med lidt godt brød!