Citron og kokos cupcakes

oktober 3, 2012 at 16:59

 

Søndag morgen stod jeg tidligt op og bagte cupcakes til min kærestes fødselsdagsmiddag for familien samme aften. Jeg er en stor fan af cupcakes og min kæreste elsker både citron og kokos, så det perfekte match for aftenens dessert var selvfølgelig citron og kokos cupcakes fra min nye fine cupcake-kogebog.

 

Citron og kokos cupcakes:

12 cupcakes

 

70 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
200 g. smør (stuetemperatur)
200 g. sukker
1 tsk. vaniljearoma eller ekstrakt
Skallen af en økologisk citron
3 æg
150 g. kokosmel, plus ekstra til pynt (ca. 75 gram)
70 g. kværnede mandler

 

Citron-topping:

2 1/2 dl. piskefløde
250 g. mascapone
200 g. formelis
Skallen af en økologisk citron

 

{Si mel, bagepulver og salt sammen i en skål}

{Kom smør, sukker og vaniljearoma i en skål, og pisk det let og luftigt med en el-pisker}

{Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt efter hvert æg}

{Kom revet citronskal i}

{Kværn mandler i en blender, og tilsæt herefter både kværnede mandler og kokosmel i skålen med de siede, tørre ingredienser. Bland de tørre ingredienser sammen med de våde og pisk på lav hastighed til det hele er blandet}

{Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i den forvarmede ovn 20-25 min. Tag dem ud og ovnen og lad dem køle af inden de pyntes}

{Det færdige resultat}

 

Den samlede opskrift:

Forvarm ovnen til 180 grader. Si mel, bagepulver og salt sammen i en skål.

Kom smør, sukker og vaniljearoma i en skål, og pisk det let og luftigt med en el-pisker.

Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt efter hvert æg. Kom revet citronskal i.

Kværn mandler i en blender, og tilsæt herefter både kværnede mandler og kokosmel i skålen med de siede, tørre ingredienser. Bland de tørre ingredienser sammen med de våde og pisk på lav hastighed til det hele er blandet.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i den forvarmede ovn 20-25 min. Tag dem ud og ovnen og lad dem køle inden de pyntes.

 

Citron-topping:

Lav cremen, mens kagerne køler af. Rør mascapone og revet citronskal sammen i skål, og tilsæt siet flormelis, så det ikke laver klumper i toppingen. Pisk piskefløden, og bland forsigtigt flødeskummen og mascaponeblandingen sammen.

Fordel cremen over kagerne med en spartel eller en ske, og lav den til en fin kuppelform. Hæld kokosmel i en underkop eller lille skål, og rul forsigtigt toppen af kagerne i kokos, så de dækkes helt til.

 

English: I got up early Sunday morning to bake cupcakes for my boyfriend’s birthday dinner for the family the same night. I’m a big fan of cupcakes and my boyfriend loves both lemon and coconut, so the perfect match for the evening’s dessert was of course lemon and coconut cupcakes from my new pretty cupcake cookbook.