Skinny Chicken and Broccoli Alfredo

september 13, 2012 at 10:42

Jeg er besat af Pininterest og forleden faldt jeg over en opskrift på “Skinny Chicken and Broccoli Alfredo”, som jeg bare måtte prøve. Jeg elsker kylling og broccoli. Det var simpelthen så nemt (efter jeg nogenlunde havde udregnet mængde forskellene i den amerikanske version), og jeg blev meget tilfreds med retten. Dog har jeg nogle småjusteringer til næste gang jeg skal lave den, som jeg har rettet til i opskriften.

 

Skinny Chicken and Broccoli Alfredo

500 g. kyllingefilet
To broccolihoveder
250 g. fuldkornsspaghetti
2 spsk. olie
2 tsk. presset hvidløg
2 spsk. mel
1,5 del. kyllingfond eller bouillon opløst i vand
1,5 del. græsk yogurt (2%)
1,5 del. mælk
1 del. parmasanost
Peber
Muskatnød

Kog spaghettien som anvist på pakken. Hæld vandet fra og lad stå med låg på.

 

Skær kyllingsfilerne ud i små stykker og steg dem.

 

Blancher broccolihovederne hver for sig i kogende vand, og skær dem efterfølgende ud i små mundrette bider. Put dem tilbage i gyden og sæt låget på igen, så de ikke bliver kolde, mens du laver saucen.

 

Put olie og hvidløg i en medium størrelse pande og lad hvidløget stege til det er gyldent (ca. 1-2 min.).

 

Put melet i og rør godt rundt indtil pandens indhold er jævn. Put herefter lidt efter lidt kyllingefond, græsk yogurt, mælk, peber og muskatnød i. Lad det koge op, mens du konstant rører rundt.

 

Sæt varmen ned og lad det simre ca. 3 min. til konsistensen bliver tyk. Tilføj parmasanen.

 

Til sidst tilføjer du kylling, broccoli og spaghetti. Så er du klar til at servere!

 

Server evt. med ekstra parmasan ved siden af for en lidt mindre ‘skinny’ version ;)

 

Den originale opskrift uden mine justeringer findes her.

 

English: I’m obsessed with Pinterst and the other day I fell over a recipe for Skinny Chicken and Broccoli Alfredo I just had to try! I love chicken and broccoli. It was super easy to make (once I had calculated the measurements in kilograms), and I was very happy with the result.